B A B Y Z W E M M E N   

O M S C H R I J V I N G

Vruchtwater is onze eerste levensomgeving. Ons heerlijk warme zwembadwater (33°C) vormt aldus een ideaal milieu om in rust met je kindje te verbinden. Vanuit dit veilige gevoel kan ook de ervaringswereld van baby's worden uitgebreid. Niet alleen worden alle zintuigen aangesproken (geluid van het water, sensatie van gewichtsloosheid, temperatuurschommelingen, glinsteringen op het wateroppervlak,…), maar we gaan eveneens samen experimenteren. Zodoende wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd, alsook het zelfvertrouwen van baby's.


Baby's vanaf 6 weken zijn welkom en dragen enkel een zwempamper. Om goed te kunnen afstemmen op de behoeften en mogelijkheden van de baby, geven wij alleen privé watergewenning. We vertoeven 30 minuten in het water, waarna jullie nog 45 minuten gebruik kunnen maken van onze verwarmde ligbedden, zoutsteensauna en infrarood. 


We raden aan 3 beurten onder begeleiding te komen zwemmen.
Nadien kan het zwembad privé worden gehuurd.

B E G E L E I D I N G:  K A A T J E   V A N    H E M E L R I J K 

Ik behaalde mijn diploma master in de klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en volgde vervolgens de opleiding integratieve psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen. Verder bekwaamde ik me in rouwtherapie, traumatherapie (EMDR, exposure), schematherapie en acceptance and commitment therapy. In 2011 begon ik mijn loopbaan in de palliatieve hulpverlening. Toen ik mama werd, ervaarde ik dat er nog veel groeikansen lagen in de emotionele ondersteuning voor, tijdens en na de zwangerschap. Bijgevolg specialiseerde ik me via verscheidene opleidingen in perinatale psychotherapie en infant mental health. In 2018 startte ik op de materniteit van AZ Klina en werd Draag-Kracht opgericht met oog op het psychologisch begeleiden van (aanstaande) gezinnen en het opleiden van hulpverleners. Naast mijn functie als psycholoog in het ziekenhuis en bij Draag-Kracht, ben ik eveneens werkzaam als lector perinatale psychologie in de opleiding vroedkunde in AP Hogeschool. 


 P R A K T I S C H

 • Elke zaterdagvoormiddag kan je komen babyzwemmen onder privé begeleiding.

   

  K O S T P R I J S

  • Privé-babyzwemmen: 70 Euro voor baby en 2 begeleider

  B E G E L E I D I N G:   M A R I J K E   V A N D E B R O E C K

  Ik ben van opleiding verpleegkundige en vind het belangrijk mensen te benaderen vanuit een holistische visie met ruimte voor de medische, maar eveneens de mentale en spirituele dimensie. In dit kader volgde ik verscheidene bijscholingen rond energetische behandelingen (massage, reiki,...). Sinds ik 'mammie' ben geworden van 3 kleinkinderen, wilde ik ook iets kunnen betekenen voor de allerkleinsten en deed ik de opleidingen  babymassage en babyzwemmen. .