GEBOORTE IMPRINTS

O M S C H R I J V I N G


Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat conceptie, zwangerschap en geboorte grote invloed hebben op ons leven. Zo kunnen vroege ervaringen imprints creëren die ons gevoelsleven en gedrag mede bepalen. Meestal zit deze informatie verweven in het onbewuste. Bijgevolg is het helpend te begrijpen wat we hebben meegemaakt in de preverbale periode en hoe dit ons mee heeft gevormd. Op deze manier kan je je bestaan verstaan en bepaalde patronen aanpakken.


In deze bijscholing staan we onder meer stil bij:

  • Belangrijke begrippen en fenomenen in de pre- en perinatale psychologie
  • Hoe was jouw conceptie (ongeplande zwangerschap, IVF,...), in hoe een baarmoeder kwam je terecht (baarmoeder die verlies heeft gekend, baarmoeder van draagmoeder), welke emotionele ervaringen kreeg je mee in de baarmoeder (angtige/depressieve mama, verlies van tweelingbroer/zus,...), hoe ben je geboren (ingeleide bevalling, vacuüm geboorte, ruggenprik, algehele anesthesie, zuignap, verlostang, keizersnede, permature geboorte, couveuse verblijf,...)
  • Welke impact kan dit hebben op je leven (vaak boosheid voelen, angst ervaren om anderen te verliezen, eenzaamheid, perfectionisme, moeilijk vooruit geraken, altijd te laat komen,...)
  • Hoe kunnen imprints worden doorgegeven doorheen generaties?
  • Hoe kunnen we patronen doorbreken?

 

Ter voorbereiding van de lezing kan je kijken naar:

Anna’s TEDx Talk: https://www.youtube.com/watch?v=bZ6gLGCy84o

D O C E N T

A N N A V E R W A A Lis opgeleid als verpleegkundige met moeder-kind specialisatie. Doorheen haar professionele ervaringen op het verloskwartier, NICU, pediatrie en perinatale thuiszorg, ontdekte ze dat vroege belevingen in het leven imprints vormen die zich blijven herhalen tot dat er bewustzijn op komt. Bijgevolg wilde ze zich inzetten om geboortetrauma te kunnen voorkomen of te helen en begon ze haar eigen praktijk in preconceptie, geboorte en postnatale begeleiding in Los Angeles. In 1995 ontmoette ze Dr. David Chamberlain en Dr. Thomas Verny, de grondleggers van APPAH, die bevestigden dat haar observaties effectief wetenschappelijk bewezen konden worden. Sinds 2006 reist Anna over de hele wereld om de laatste ontwikkelingen uit de pre- en perinatale psychologie, epigenetica en hormonale fysiologie van het geboorteproces te helpen verspreiden via lezingen en workshops. De inhoud bestaat uit een combinatie van gevoelig beeldmateriaal, klinische kennis en ervaringen die ze de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan in verschillende landen en culturen in samenwerking met gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen. Naast het geven van seminaries, heeft Anna momenteel een online praktijk om cliënten te inzicht te laten verwerven in hun imprints.

D A T U M 

In 2024: 25/4 - 26/4 - 27/4 van 9u30 tot 16u30.


L O C A T I E

De opleiding gaat door in zaal 'Jasmijn' van Draag-Kracht

 

K O S T P R I J S

495 Euro (excl BTW) waarvan u zelf 347 Euro (excl BTW) betaalt na tussenkomst van de KMO-portefeuille. Zowel zelfstandigen (in bijberoep) als KMO’s kunnen deze premie aanvragen.

draag-kracht