P S Y C H O G I S C H E  O N D E R S T E U N I N G 
B IJ  F E R T I L I L I T E I T S P R O B L E M E N

O M S C H R I J V I N G

Tijdens deze opleidingsdag wordt je opgeleid om mama's en hun gezin te begeleiden doorheen een fertiliteitstraject. 

 • DAG 1
  Kinderwens vanuit medisch en psychologisch perspectief
 • DAG 2
  Donorconceptie & impact op wensouder/kind
 • DAG 3
  Subfertiliteit en behandeling: psychologische gevolgen en interventies
 • DAG 4
  Impact van geassisteerde bevruchting op zwangerschap en        kraamtijd
  Rouw na zwangerschapsverlies en definitieve kinderloosheid
 • DAG 5
  Casusbespreking 

D O C E N T E N 

Uschi Van den Broeck is klinisch psycholoog en familietherapeut. Zij behaalde haar doctoraat in de Biomedische wetenschappen en deed onderzoek naar psychologische aspecten en beslissingsprocessen van koppels bij geassisteerde voortplanting. Zij werkt als psycholoog op de dienst Gynaecologie van het UZ Leuven en het Leuvens Universitair Fertiliteitscentrum. Ze begeleidt er toekomstige mama’s en papa’s tijdens een fertiliteitstraject en rond de zwangerschap. Daarnaast werkt ze als rouwtherapeut in het Expertisecentrum Verbinding in Verlies (Boutersem) waar ze cliënten ondersteunt bij hun verlieservaringen en opleiding geeft.

KAATJE VAN HEMELRIJK behaalde haar diploma Master Klinische Psychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. Vervolgens volgde ze de opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Universiteit Antwerpen en bekwaamde zich verder in rouwtherapie, schematherapie en acceptance and commitment therapy. In 2011 begon Kaatje haar loopbaan in in de oncologische en palliatieve hulpverlening van algemene ziekenhuizen. Ondertussen richtte ze haar privé-praktijk voor psychotherapie op. Nadat Kaatje mama werd van 2 zonen, ervaarde ze dat er nog veel groeikansen lagen in het ondersteunen van psychische gezondheid tijdens de perinatale periode. Bijgevolg koos ze in 2018 voor een nieuwe uitdaging als psycholoog op de materniteit van AZ Klina. Na heel wat literatuurstudie, opleiding volgen en praktijkervaring besloot Kaatje dat ze graag haar kennis en vaardigheden wilde delen met andere hulpverleners en startte zo in 2019 de 9-daagse cursus ‘perinatale counseling’. Ondertussen mocht ze in samenwerking met andere experten reeds zo een 100 professionelen opleiden. Zodoende werd ‘Draag-Kracht’ geboren: een centrum voor perinataal mentaal welzijn, met een zorgaanbod voor mama's en hun gezin en een opleidingsaanobod voor professionelen. Heden werkt Kaatje als diensthoofd klinische psychologie in AZ Klina, waar ze ook nog steeds verantwoordelijke psycholoog is op de materniteit. Daarnaast is ze coördinator bij Draag-Kracht en geeft ze in verschillende opleidingen les over perinatale psychologie. Tenslotte begeleidt ze (aanstaande) mama's en hun gezin in haar privé-praktijk te Kontich.

D A T U M 

9, 13, 23, 30 mei 2023
6 juni 2023

L O C A T I E

De opleidIng zal doorgaan in de Smaragd ruimte van Draag-kracht, Kontichsesteenweg 44, 2630 Aarstelaar.

 

K O S T P R I J S

825 Euro (excl. BTW), waarvan je zelf 578 Euro (excl. BTW) betaalt met de KMO-portefeuille.

ASTRID INDEKAU is psychologe, seksuologe en doctor in de Biomedische Wetenschappen. Ze is fellow aan de KU Leuven en combineert wetenschappelijk onderzoek rond donorconceptie met een klinische praktijk. Daarnaast is ze wetenschappelijk adviseur voor de vzw donorfamilies. Astrid is teven s auteur van het boek 'Anders en toch gewoon: families na donorconceptie'. vzw Donorfamili